Kristallnatten för alla utom för judar

Allt mer döljer vi vad som hände under andra världskriget. Att med nya versioner av gamla berättelser ersätta gamla mer otrevliga och på så sätt dölja den ursprungliga förföljelsen, är en aktivitet har med modern texttolkning visats att mänskligheten har sysslat med sedan dokumenterbar tid (många tusen år).
I en diskussion på ett relaterat tema förekom följande inlägg från en vänstertroende:

”Men någon gång måste den hamna i den grund vi står på, inte ständigt rivas upp. Många mördades under Förintelsen för att de var misshagliga för regimen. Skall jag sörja de judiska flickorna som kom från Bergen- Belsen bara för att dö och dela grav på vår mosaiska kyrkogård mer än de kristna polacker som rönte samma öde och vilar på Norra kyrkogården? För mig är de alla människor värda att minnas.”

Historiens hemskheter smetas ut, allvaret späds ut genom generalisering och utvidgning. De ursprungliga offrens lidande förminskas i syfte att nya, mer populära offer, ska kunna få plats. De nya sägs lida precis som de ursprungliga, numera mer dolda offren, utan att påståenden någonsin anses behöva bevisas.

Nya politiska intressen använder sedan decennier det hemska, symboliskt för att skrämma andra till underkastelse men i andra sammanhang. Judar däremot kallas av samma människor för nazister, förtryckare, förföljare, folkmördare, maktgalna, giriga expansionister och imperialister med mål att nå världsherravälde etc.

Judar är idag förföljda av radikal islam, av olika vänsterrörelser, av nazister och av folk som utan att de vet varför har gamla fördomar. Hela konflikten mellan judar som grupp och sin omgivning över allt i världen handlar helt om att judar fortfarande förföljs.

Denna fortfarande pågående förföljelsen, inklusive den avundsjuka den för med sig, är en av de få kristallklara budskap som gör Kristallnatten så viktig att uppmärksamma som judisk. Inte viktigt för att judar, som det så ofta påstås, så gärna vill fortsätta att se oss som offer. Nej, det är viktigt för att vi än en gång ser oss nödsakade att påpeka att det är en realitet!

http://www.expressen.se/kvp/kultur/kristallnatten-ar-for-alla–utom-judar/

Ännu ser vi det fortfarande som att vissa människor, av antisemitiska skäl, förnekar eller bortförklarar Förintelsen. Det föreslår jag är en felsyn.

Skulle vilja bjuda in läsaren till ett mer koniskt synsätt. Tänk er en upprätt stående kon, ungefär som en tratt. De som redan idag förnekar Förintelsen finns, bildligt talat, i den smala nedre änden av konen och har så att säga ”fallit” längst. Men om man ska försöka dra slutsatser av historien är rörelsen fallande för mänskligheten som sådan. Men det perspektivet är mycket längre.

Här är en till artikel om Göteborg: http://www.gp.se/…/1.2170746-75-ar-sedan-kristallnatten…. Texten verkar så rätt så länge man låter bli att ta hänsyn till utspädningseffekten. Men den finns där tydligt för vem som helst att se och ser man dessutom undertecknarna vet man vad som pågår. T o m romer är inlurade i detta politiska artisteri.

2 tankar om “Kristallnatten för alla utom för judar

  1. Ping: Om judefientlighet och Israelkritik | Danny Kohn

  2. Ping: Fukuyama, lag och ordning och liberal demokrati | Danny Kohn

Kommentera (Den som deltar här har kommit över sitt behov av personliga påhopp och att göra avhumaniserande deklarationer om människor)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s