Mohammed Omar: Varför attackerar jihadisterna judar?

Mohammed Omar levererar på bloggen Det Goda Samhället intressanta fakta om judehatet hos islamister i bloggartikeln: Varför attackerar jihadisterna judar?. En kommentar.

Judefientligheten i den muslimska världen är, givet auktoritativa tolkningar av islamiska skrifter, inte så svår att förstå intellektuellt. Enligt en doktorsavhandling av Muhammad Sayyid Tantawi, tidigare storshejk på Al-Azhar och kan man anta orsaken till att han fick tjänsten, innehåller 35 % av islams texter fientliga eller mycket fientliga uttalanden om judar. Det var också hans mycket bestämda hållning under sin verksamma tid som storshejk. Under knappa 1.400 år har detta, underblåsts och lett till en avsevärd och djupt liggande indoktrinering. Men det här gäller inte bara islamiska synsätt enligt sunni, utan som Mohammed Omar mycket riktigt påpekar i högsta grad också synsätt enligt shia. Redan att denna splittring shia/sunni finns anses vara judarnas skapelse.

Vad som är svårare att förklara är varför detta faktum i största allmänhet förnekas eller bortrationaliseras främst i Västeuropa, varför verkliga förhållanden förnekas som orsak till det våld som riktas mot judar.

Själv har jag skrivit om saken i flera artiklar. Två av de senare är.

Mohammed Omar text ser jag som värdefull därför att insikten kommer från ett annat håll. Tillsammans kanske vi kan skapa en fördjupad insikt om dessa missförhållanden som också har passats samman med vänsterideologier i det svenska samhället.


 

Mohammed Omar är för övrigt en skribent som tycks ha omskapat sig till ännu en ny skepnad på den svenska debattscenen. Det är få förunnat att göra en så omvälvande inre resa och jag tycker att detta i sig är ett uttryck för mod. Att söka efter vad som är rätt, går också i mitt fall, via att fördjupa mig i vad som är fel. Jag vet att det krävs en rigorositet med sig själv och samvetet för att våga erkänna, lämna det som blivit fel bakom sig och gå vidare. Vi kan kanske aldrig komma fram till vad som är objektivt rätt men vi kan låta leda oss till att bli allt mer rättfärdiga sett i ordets allra positivaste bemärkelse.

Mohammed Omar bloggartiklar bör, för att bli bäst förstådda, enligt min mening läsas tidsmässig ordning dvs. första inlägget (längst ned) först.

Kommentera (Den som deltar här har kommit över sitt behov av personliga påhopp och att göra avhumaniserande deklarationer om människor)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s